Werken bij ANG: Mirjam Smits

Sinds 2013 is Mirjam Smits al actief als (fiscaal-juridisch) adviseur bij ANG, waar ze in de afgelopen elf jaar een groot aantal klanten ondersteunde op diverse onderwerpen binnen het vakgebied van lokale heffingen. Naast haar werkzaamheden voor de ANG Academy vervult ze momenteel de rol van kwaliteitsadviseur bij het team Invordering van de gemeente Amsterdam. Daarnaast screent ze belastingverordeningen voor verschillende opdrachtgevers en biedt ze ondersteuning bij het opstellen van voorstellen voor het college en de gemeenteraad.

ANG Academy

Hoewel ANG vooral bekendstaat als adviesbureau, delen we via de ANG Academy ook graag onze kennis en verzorgen we trainingen voor zowel onze relaties als onze medewerkers. Vanuit haar rol als manager van de Academy coördineert Mirjam Smits alle opleidingen en geeft zij ook zelf trainingen. Dit kunnen trainingen op maat zijn, maar ook algemene kennissessies of workshops. “Dit jaar gaven we bij gemeente Leeuwarden bijvoorbeeld met meerdere collega’s de basiscursus lokale belastingen. Deze bestond uit zes dagen: Objectafbakening en subjectrelatie voor de belastingplicht; WOZ-basis; Aanwijsbesluit belastingplichtigen in keuzesituaties, Belastingen, rechten en retributies van de gemeente; Bezwaar en beroep (formeel belastingrecht) en Basiskennis invordering en kwijtschelding. Een hele praktische opleiding op maat die we helemaal hadden afgestemd op de situatie van de gemeente. Heel leuk en interessant om te doen”, aldus Mirjam.

Ook verzorgden ANG’ers Arnold Jan van Griethuysen en Anne Verstraeten al bij diverse gemeenten een workshop ‘Gegevensdeling’. De workshop bestaat uit een deel basiskennis en is daarnaast afgestemd op specifieke vragen vanuit de betreffende gemeenten. Welke gegevens mag je nu wel of niet delen en met wie? Denk bijvoorbeeld aan gegevensuitwisseling tussen een gemeente en een woningcorporatie t.b.v. woonfraude. Dergelijke vragen en praktijkvoorbeelden komen tijdens de workshop allemaal aan bod.

Naast externe opleidingen verzorgt de ANG Academy overigens ook interne. Zo werden bijvoorbeeld al diverse collega’s met succes klaargestoomd voor de examens van het WOZ-diploma bij SVMNIVO. En nieuwe collega’s krijgen allemaal de cursus ‘Inleiding belastingen’ zodat ze over de juiste basiskennis beschikken om aan de slag te gaan.

Traineeship ANG

Bijna twee jaar geleden startte ANG met Abel Provily als eerste trainee. Om de inhoud van het traineeprogramma verder uit te bouwen en het aantal trainees uit te breiden, werd het traineeship ondergebracht bij de ANG Academy en werd Mirjam aangesteld als manager. Dit resulteerde in de start van twee nieuwe trainees, Gijs Steggink en Annelies Snoek. Mirjam over dit traject: “het leuke van het traineeship bij ANG is dat je geen specifieke vooropleiding nodig hebt. Ook met een heel andere achtergrond kun je bij ons starten, zolang je ambitie hebt en natuurlijk interesse in ons vakgebied. Het traineeship bij de ANG Academy duurt twee jaar en bestaat uit vier modules. Tijdens het tweejarig programma leiden wij de trainees op tot (juridisch) adviseurs lokale belastingen, data en/of gegevensbeheer. De inhoud van een module stemmen we af op de vraag vanuit onze klanten, persoonlijke interesses van de trainee en vooropleiding en/of werkervaring”. Mirjam sluit af: “Ik ben altijd op zoek naar uitdaging en die heb ik nu met het ontwikkelen van het traineeship en de doorontwikkeling van de ANG Academy zeker gevonden!”

meer weten over de ang academy?

Neem contact op met Mirjam Smits, Manager Academy bij ANG.

   m.smits@ang.nl     06 471 117 33 

Wat zoek je?